![]() ![]()
Hårda lasagneplattor?
![]() Jag undrar vad man gör för fel när lasagneplattorna blir hårda?Mittenlagret blev bra, som det ska vara men både i botten samt översta lagret blev stelt!Är det när man haft inne lasagnen för länge i ugnen eller för kort tid?För övrigt smaka det kanon men fattar ej varför det blir hårda plattor.
- Besviken
![]() Det är ett vanligt problem att lasagnen blir för torr och hård, speciellt ovanpå. Om lasagnen är mjuk och färdig i mitten beror det troligtvis inte på för kort tid i ugnen. Det kan vara för lång tid, så att ytan har bränts och torkat, eller för hög värme, men då brukar ytan vara bränd och det är den väl inte? Jag skulle gissa på att det är lite för lite vätska i lasagnen. Att plattorna längst upp helt enkelt torkat i ugnen. Lösning: Blöt plattorna så de blir mjuka. Lägg dem en liten stund i kallt vatten. Se också till att du täcker översta lagret plattor med rikligt med sås. Du kan också täcka formen med lock eller folie efter en stund, så skyddar du ytan. ![]() ![]() ![]()
|
|