Lasagne på chorizo

En kryddig lasagne med mycket smak och värme!

Till 6-8 personer

Du behöver

  • 500 g lasagneplattor (förkokta)
  • 500 gram chorizo (kryddstark korv)
  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • ½ dl tomatpuré
  • 5 dl vit sås, bechamelsås
  • 2 dl smakrik riven ost
  • olivolja till stekning
  • chilipulver
  • oregano
  • salt och peppar

Gör så här

Finhacka den gula löken och skär den röda löken i lite större bitar. Finhacka paprikan, men spara några ringar till dekoration. Strimmla korven fint och fräs den och löken i olivolja tills den får färg. Lägg i tärnad paprika. Pressa ner vitlöksklyftorna. Tillsätter den krossade tomaten och tomatpurén. Späd såsen om den blir för tjock och låt den puttra i cirka 5 minuter. Smaka av med salt, peppar, oregano och chilipulver.
Gör den vita såsen och rör ner den rivna osten i den.
Smörj en större ugnsfast form med smör. Lägg några skedar tomatsås i botten, varva lager med lasagneplattor med vitsås och tomatsås. På den översta lagret brer du bechamelsåsen och toppar gärna med lite riven ost.
Gratinera lasagnen i cirka 35 minuter i 225-250 grader. Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.
Dekorera med några finskurna paprikaringar.


Kommentar av osignerat
5 januari 2011

rikitgt gott!! kan verkligen rekomenderas!

Kommentar av Henke din polare
17 september 2009

rolig idé med korv^^ skulle jag aldrig komma på

Kommentar av Pom
11 oktober 2010

Verkar gött


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Lyxig risotto

Krämig räkrisotto

En krämig risotto är tveklöst helgmat. Koka egen fond och gör god räkrisotto!

risotto.nu

Morotskaka

Lätt och god

Lättbakad och saftig - men också mager. Prova ett gott recept på morotskaka utan onödiga kalorier.

morotskaka.com


Pannkakor

Pannkakor är svaret!

Slut på middagsidéer mitt i veckan? Vispa ihop en pannkakssmet vetja!

Pannkakor hamnar i den absoluta toppen bland våra husmansfavoriter. Smeten går snabbt att vispa ihop och pannkakorna görs enkelt glutenfria eller veganska. Förpassa inte pannkakorna till efterrättshörnet! Gör dem istället grövre med rågmjöl och duka upp en buffé med pålägg: frukt, grönsaker, ost, matyoghurt... När alla får välja själva ropar ingen efter sylt. Eller koka ärtsoppa och servera pannkakor eller plättar till efterrätt, som traditionen bjuder. Fram med stekpannan bara!

 pannkakor.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...