Lasagne utan pasta

Är det här en lasagne? Tveksamt... Men otroligt god är den i vart fall, och ett gott allternativ för den som av någon orsak inte bör äta pasta.

Till 6-8 personer

Du behöver

2-3 auberginer
3-4 morötter
600 gram nötfärs eller blandfärs
2 gula lökar
200 gram färska champinioner
1 röd paprika
3 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
½ dl koncentrerad tomatpuré
5 dl vit sås, bechamelsås
2 pkt mozarellaost, (250g avrunnen vikt)
olivolja till stekning
oregano
basilika, gärna färsk
salt och peppar
lite riven parmesanost

Gör så här

Skär auberginen i tunna skivor på längden. Skala och skär morötterna på i skivor på längden. Värm några matskedar olivolja i stekpannan och låt aoberginen få lite färg. Lägg dem åt sidan. Gör samma sak med morötterna. Skär champinjonerna i mindre bitar och stek dem i lite olja tills de precis börjat mjkna. Finhacka löken och fräs den och köttfärsen i olivolja. Pressa ner vitlöksklyftorna. Skär paprikan i tärningar. När köttet är nästan färdigt tillsätter du tomatpurén och den krossade tomaten, samt svampen och paprikan. Späd såsen om den blir för tjock och låt den puttra i cirka 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och örtkryddor.
Gör den vita såsen.
Smörj en större ugnsfast form med smör. Lägg några skedar köttfärssås i botten. Varva sedan köttfärssås med den skurna auberginen och morötterna. Skiva mozarellaosten och lägg lite på varje lager. På den översta lagret brer du bechamelsåsen och toppar med riven parmesanost.
Gratinera lasagnen i cirka 25-30 minuter i 225-250 grader. Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.
Dekorera med färsk basilika och servera!


Kommentar av Susanne
12 januari 2009

Perfekt!! Ett fantastiskt gott recept med lasgane känsla för oss som är glutenallergiska!! Tack!


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Krutonger

Tillbehören som lyfter maten

Rätt tillbehör förvandlar vardagsmat till fest. Läckra krutonger lyfter soppan, salladen eller grytan!

buffemat.se

Glutenfri paj

Baka bäst glutenfritt

Att baka glutenfritt måste inte vara svårt eller tråkigt. Tvärtom! Prova en glutenfri hallonpaj och du förstår varför!

glutenfriarecept.se


Matbröd

Hembakad lyx

Doften av nybakat bröd fyller köket! hembakatbrod.se är här!

Visst är det någonting speciellt med doften av nybakat bröd som sprider sig i köket!

Lär dig baka bättre bröd med våra tips. Prova bra brödrecept på olika typer av bröd. Vad sägs om mjuka och goda hålkakor på råg? Eller kanske ett gott grahamsbröd som passar både till soppan och ostbrickan?

Ett helt färskt franskbröd till brunchen är oslagbart... Eller vill du stila med hembakta hamburgerbröd? Välkommen till ännu en god sida på nätet!

 hembakatbrod.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...