Lasagne utan pasta

Är det här en lasagne? Tveksamt... Men otroligt god är den i vart fall, och ett gott allternativ för den som av någon orsak inte bör äta pasta.

Till 6-8 personer

Du behöver

2-3 auberginer
3-4 morötter
600 gram nötfärs eller blandfärs
2 gula lökar
200 gram färska champinioner
1 röd paprika
3 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
½ dl koncentrerad tomatpuré
5 dl vit sås, bechamelsås
2 pkt mozarellaost, (250g avrunnen vikt)
olivolja till stekning
oregano
basilika, gärna färsk
salt och peppar
lite riven parmesanost

Gör så här

Skär auberginen i tunna skivor på längden. Skala och skär morötterna på i skivor på längden. Värm några matskedar olivolja i stekpannan och låt aoberginen få lite färg. Lägg dem åt sidan. Gör samma sak med morötterna. Skär champinjonerna i mindre bitar och stek dem i lite olja tills de precis börjat mjkna. Finhacka löken och fräs den och köttfärsen i olivolja. Pressa ner vitlöksklyftorna. Skär paprikan i tärningar. När köttet är nästan färdigt tillsätter du tomatpurén och den krossade tomaten, samt svampen och paprikan. Späd såsen om den blir för tjock och låt den puttra i cirka 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och örtkryddor.
Gör den vita såsen.
Smörj en större ugnsfast form med smör. Lägg några skedar köttfärssås i botten. Varva sedan köttfärssås med den skurna auberginen och morötterna. Skiva mozarellaosten och lägg lite på varje lager. På den översta lagret brer du bechamelsåsen och toppar med riven parmesanost.
Gratinera lasagnen i cirka 25-30 minuter i 225-250 grader. Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.
Dekorera med färsk basilika och servera!


Kommentar av Susanne
12 januari 2009

Perfekt!! Ett fantastiskt gott recept med lasgane känsla för oss som är glutenallergiska!! Tack!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Lättlagad snabbmat

Hemgjorda piroger

Piroger är hemlagad snabbmat. Fyll frysen med köttfärspiroger och ta fram när det är bråttom!

helgmenyn.se

Kolakaka

Kolakaka till klassisk och trendig fika!

Lättbakad favoritkaka? Prova mjuk kolakaka - en modern variant av den klassiska sockerkakan!

sockerkakor.se


Tranbär, rönnbär, äpplen och päron

Alla höstens bär

Ingen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad!

Det finns trots allt något mer än lingon och äpplen att koka sylt och mos av nu på hösten. Päronen har inte äpplenas hållbarhet men kokta till marmelad tillsammans med tranbär kan de stå på hyllan mycket längre. Tranbärens syrliga smak gör sig förresten bra till mycket, exempelvis för att sätta piff på små tranbärskakor tillsammans med lime. Fast rönnbären är mycket enklare att hitta och blir också vackra som marmelad eller gelé i burkar i långa rader ända fram till jul!

 kokasylt.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...