Lasagne utan pasta

Är det här en lasagne? Tveksamt... Men otroligt god är den i vart fall, och ett gott allternativ för den som av någon orsak inte bör äta pasta.

Till 6-8 personer

Du behöver

2-3 auberginer
3-4 morötter
600 gram nötfärs eller blandfärs
2 gula lökar
200 gram färska champinioner
1 röd paprika
3 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
½ dl koncentrerad tomatpuré
5 dl vit sås, bechamelsås
2 pkt mozarellaost, (250g avrunnen vikt)
olivolja till stekning
oregano
basilika, gärna färsk
salt och peppar
lite riven parmesanost

Gör så här

Skär auberginen i tunna skivor på längden. Skala och skär morötterna på i skivor på längden. Värm några matskedar olivolja i stekpannan och låt aoberginen få lite färg. Lägg dem åt sidan. Gör samma sak med morötterna. Skär champinjonerna i mindre bitar och stek dem i lite olja tills de precis börjat mjkna. Finhacka löken och fräs den och köttfärsen i olivolja. Pressa ner vitlöksklyftorna. Skär paprikan i tärningar. När köttet är nästan färdigt tillsätter du tomatpurén och den krossade tomaten, samt svampen och paprikan. Späd såsen om den blir för tjock och låt den puttra i cirka 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och örtkryddor.
Gör den vita såsen.
Smörj en större ugnsfast form med smör. Lägg några skedar köttfärssås i botten. Varva sedan köttfärssås med den skurna auberginen och morötterna. Skiva mozarellaosten och lägg lite på varje lager. På den översta lagret brer du bechamelsåsen och toppar med riven parmesanost.
Gratinera lasagnen i cirka 25-30 minuter i 225-250 grader. Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.
Dekorera med färsk basilika och servera!


Kommentar av Susanne
12 januari 2009

Perfekt!! Ett fantastiskt gott recept med lasgane känsla för oss som är glutenallergiska!! Tack!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Lakritskladdkaka

Älskad kladdkaka – nu med lakritssmak!

Baka en av våra mest älskade fika-favoriter och smaksätt den med lakrits i en lakritskladdkaka!

kladdkakor.se

Kladdkakor

Lyxig kladdkaka

Dags för en härlig långfika i helgen? Prova nya, goda recept på kladdkaka med jordnötter!

kladdkakor.se


Nudelwok

Snabb nudelwok till vardag och fest

Kryddig kycklingwok på nudlar eller kanske en nudelsallad med lax?

Ibland behövs snabba lösningar i köket. Men snabbmat behöver inte vara färdigmat eller snabbnudlar. Wok med risnudlar som bas går snabbt och är betydligt nyttigare och väldigt mycket godare!
Prova ett recept på kycklingwok med grönsaker och nudlar. Gott, kryddigt och mättande på kort tid! Eller gör en klassisk grönsakswok som passar även den som äter vegetariskt eller vegankost.
En god nudelsallad med rökt lax är också snabbmat med smak. Enkel att variera och tillräckligt elegant till rostat bröd, vitlöksmör och sparris en fredagskväll!
Du kan också låta snabba nudlar bli en ingrediens i soppan och servera en riktigt mustig kycklingsoppa där nudlarna samsas med rotfrukter.
Eller gör snabbvarianten av pasta carbonara – använd nudlar i en glutenfri risnudel-carbonara. Enkelt gott och snabbt!

 kycklingrecept.nu


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...