Lasagne utan pasta

Är det här en lasagne? Tveksamt... Men otroligt god är den i vart fall, och ett gott allternativ för den som av någon orsak inte bör äta pasta.

Till 6-8 personer

Du behöver

2-3 auberginer
3-4 morötter
600 gram nötfärs eller blandfärs
2 gula lökar
200 gram färska champinioner
1 röd paprika
3 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
½ dl koncentrerad tomatpuré
5 dl vit sås, bechamelsås
2 pkt mozarellaost, (250g avrunnen vikt)
olivolja till stekning
oregano
basilika, gärna färsk
salt och peppar
lite riven parmesanost

Gör så här

Skär auberginen i tunna skivor på längden. Skala och skär morötterna på i skivor på längden. Värm några matskedar olivolja i stekpannan och låt aoberginen få lite färg. Lägg dem åt sidan. Gör samma sak med morötterna. Skär champinjonerna i mindre bitar och stek dem i lite olja tills de precis börjat mjkna. Finhacka löken och fräs den och köttfärsen i olivolja. Pressa ner vitlöksklyftorna. Skär paprikan i tärningar. När köttet är nästan färdigt tillsätter du tomatpurén och den krossade tomaten, samt svampen och paprikan. Späd såsen om den blir för tjock och låt den puttra i cirka 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och örtkryddor.
Gör den vita såsen.
Smörj en större ugnsfast form med smör. Lägg några skedar köttfärssås i botten. Varva sedan köttfärssås med den skurna auberginen och morötterna. Skiva mozarellaosten och lägg lite på varje lager. På den översta lagret brer du bechamelsåsen och toppar med riven parmesanost.
Gratinera lasagnen i cirka 25-30 minuter i 225-250 grader. Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.
Dekorera med färsk basilika och servera!


Kommentar av Susanne
12 januari 2009

Perfekt!! Ett fantastiskt gott recept med lasgane känsla för oss som är glutenallergiska!! Tack!


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Vetebullar

Äppelbullar

Nybakat till helgen? Få bullar slår mjuka äppelbullar med kardemumma!

bakabullar.se

Fikaklassiker

Favoritfika – sockerkakor med choklad eller citron!

Ibland vill man tillbaka till grunden i berg av muffins och cupcakes. Vi slår ett slag för en hederlig sockerkaka till eftermiddagsfikan.

sockerkakor.se


Sopprecept

Klassiska soppor

När det är grått ute värmer en soppa. Laga klassisk gulaschsoppa eller vegetariskt!

Klassiska, mustiga och smakrika soppor värmer och sätter smak på hösten. Gör ett långkok och njut av gulaschsoppa med nötkött. Eller välj vegetarisk gulaschsoppa, som värmer lika fint.
Minestronesoppa med massor av grönsaker och pasta är en matig soppa. Gör en vegetarisk variant eller laga en kraftig minestronesoppa med korv.
Frusen men inte tid med långkok? En snabb korvsoppa med potatis och pasta värmer gott den också!

 sopprecept.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...