![]() ![]() Lätt linslasagne![]() Lättlagad vegolasagne som alltid smakar bra! En bra baslasagne med mycket kryddsmak. Du behöverReceptet är för 4-6 personer. Lasagne
Sås
Gör så här:Smöra en ugnsfast form, cirka 25X30 centimeter. Lägg den torkade svampen i 1 deciliter kokande vatten och ställ att svälla. Finhacka löken och vitlöken, fräs den mjuk i en kastrull eller stekgryta. (Använder du färsk svamp låter du den fräsa tillsammans med löken.) Tillsätt kryddor och linser. Låt fräsa någon minut och tillsätt sedan 1 dl vatten tillsammans med tomatkross och buljong. Låt svampen och vattnen den ligger i följa med i grytan. Låt linserna koka i cirka 15 minuter. Under tiden kan du göra såsen. Koka upp mjölk och olja under omrörning. Blanda majsstärkelsen med 1 dl vatten och vispa ner den och den rivna osten. Låt såsen koka samman under omrörning tills den tjocknat. Ställ av från värmen. Varva nu såserna med lasagneplattor i formen. Spara tillräckligt med ostsås för att väl täcka översta lagret. Grädda lasagnen i 200 grader i cirka 35 minuter. Täck med folie eller lock om ytan börjar bli för mörk. Låt lasagnen svalna något innan den serveras. ![]() ![]() ![]()
|
|