Lätt linslasagne

Lättlagad vegolasagne som alltid smakar bra! En bra baslasagne med mycket kryddsmak.

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

Lasagne

  • 350 g lasagneplattor
  • 10 g torkad skogssvamp eller ca 5 dl färsk
  • 2 msk rapsolja
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 1/2 dl röda linser
  • 500 g krossad tomat
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk oregano
  • 1 msk basilika
  • 1 buljongtärning, grönsaks-
  • 1 tsk honung
  • 1/2 msk äppelcidervinäger
  • smör eller olja till formen

Sås

  • 5 dl mjölk
  • 2 msk rapsolja
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 2 msk majsstärkelse till redning

Gör så här:

Smöra en ugnsfast form, cirka 25X30 centimeter.

Lägg den torkade svampen i 1 deciliter kokande vatten och ställ att svälla.

Finhacka löken och vitlöken, fräs den mjuk i en kastrull eller stekgryta. (Använder du färsk svamp låter du den fräsa tillsammans med löken.) Tillsätt kryddor och linser. Låt fräsa någon minut och tillsätt sedan 1 dl vatten tillsammans med tomatkross och buljong. Låt svampen och vattnen den ligger i följa med i grytan. Låt linserna koka i cirka 15 minuter.

Under tiden kan du göra såsen. Koka upp mjölk och olja under omrörning. Blanda majsstärkelsen med 1 dl vatten och vispa ner den och den rivna osten. Låt såsen koka samman under omrörning tills den tjocknat. Ställ av från värmen.

Varva nu såserna med lasagneplattor i formen. Spara tillräckligt med ostsås för att väl täcka översta lagret.

Grädda lasagnen i 200 grader i cirka 35 minuter. Täck med folie eller lock om ytan börjar bli för mörk.

Låt lasagnen svalna något innan den serveras.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Bakelser

Egna mazariner

Mazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden!

bakakaka.se

Veganskt

Helgwok

Prova en helgrön wok till helgen! Grönt är gott!

veganrecept.se


Lättlagad snabbmat

Hemgjorda piroger

Piroger är hemlagad snabbmat. Fyll frysen med köttfärspiroger och ta fram när det är bråttom!

Mjuka bröd med god fyllning är tacksamt att kunna trolla fram på några minuter. Har du gjort en stor omgång piroger är det lätt att värma så många som det går åt. Och piroger är också bra utflyktsmat eller mellanmål.
Fyll pirogerna med din favoritfyllning: Vegetariskt med fetaost eller kanske veganska piroger med ris och lök?
Eller så lagar du en omgång klassiska piroger fyllda med köttfärs och ost. Den som vill ha riktigt smakrika piroger använder getost och gör piroger med chèvre. Snabbt, gott och hemlagat!

 helgmenyn.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...