Lätt linslasagne

Lättlagad vegolasagne som alltid smakar bra! En bra baslasagne med mycket kryddsmak.

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

Lasagne

  • 350 g lasagneplattor
  • 10 g torkad skogssvamp eller ca 5 dl färsk
  • 2 msk rapsolja
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 1/2 dl röda linser
  • 500 g krossad tomat
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk oregano
  • 1 msk basilika
  • 1 buljongtärning, grönsaks-
  • 1 tsk honung
  • 1/2 msk äppelcidervinäger
  • smör eller olja till formen

Sås

  • 5 dl mjölk
  • 2 msk rapsolja
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 2 msk majsstärkelse till redning

Gör så här:

Smöra en ugnsfast form, cirka 25X30 centimeter.

Lägg den torkade svampen i 1 deciliter kokande vatten och ställ att svälla.

Finhacka löken och vitlöken, fräs den mjuk i en kastrull eller stekgryta. (Använder du färsk svamp låter du den fräsa tillsammans med löken.) Tillsätt kryddor och linser. Låt fräsa någon minut och tillsätt sedan 1 dl vatten tillsammans med tomatkross och buljong. Låt svampen och vattnen den ligger i följa med i grytan. Låt linserna koka i cirka 15 minuter.

Under tiden kan du göra såsen. Koka upp mjölk och olja under omrörning. Blanda majsstärkelsen med 1 dl vatten och vispa ner den och den rivna osten. Låt såsen koka samman under omrörning tills den tjocknat. Ställ av från värmen.

Varva nu såserna med lasagneplattor i formen. Spara tillräckligt med ostsås för att väl täcka översta lagret.

Grädda lasagnen i 200 grader i cirka 35 minuter. Täck med folie eller lock om ytan börjar bli för mörk.

Låt lasagnen svalna något innan den serveras.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Färsk pasta

Hemlagad cannelloni

Färdig färsk pasta från butiken är räddaren i nöden. Gör cannelloni i största formen och packa lunchlådor om det blir något över.

pastarecept.nu

Grönkål

Grönkål + pasta = sant

Nu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost.

lasagne.nu


Fiskgratäng

Bekvämt och gott med gratäng

Gratänger med grönt är komfortmat. Snabb och god fiskgratäng med zucchini är riktigt gott på kort tid!

En god gratäng är både mättande och nyttig mat. Och dessutom god nog både för vardag och till helgmat. Låt maten koka samman i ugnen medan du gör annat och njut av fantastiska smaker! Prova nya recept på torsk på couscousbädd eller gör en gratäng med pasta, zucchini, fisk och tomat som både är snabblagad och smakrikt. Gratäng är också smidigt att laga om du har rester av potatis kvar – varva ner skivor av kall potatis i en potatisgratäng med korv och färskost och njut!

 gratäng.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...