![]() ![]() Örtkryddad kyckling- och baconlasagne![]() Härligt kraftig lasagne som passar fint som middag när man vill bjuda på nåt värmande. Du behöverReceptet är för 6 personer. Lasagne
Vitsås
Gör så här:Smöra en ugnsfast form, virka 25X30 centimeter. Finhacka löken och vitlöken. Tärna bacon fint och skär kycklingen i strimlor. Fräs lök och bacon i lite olja i en kastrull eller stekgryta. Låt löken bli mjuk och ta lite färg. Tillsätt kycklingen och låt den ta färg. Blanda ner kryddorna, utom den färska basilikan, buljongen och tomatkrossen. Låt koka upp och småputtra cirka 10 minuter. Under tiden gör du den vita såsen. Koka upp mjölken tillsammans med oljan. Blanda majsstärkelsen i 1/2 dl vatten och rör ner den. Vispa ner den rivna osten. Låt såsen koka upp försiktigt under omrörning tills den tjocknat. Tillsätt salt och peppar och ställ åt sidan. Varva nu lasagneplattor med kycklingsås och vitsås. Spara vitsås så det räcker till att täcka det översta lagret. Strö gärna lite riven ost över ytan innan den gräddas i 200 grader i cirka 35 minuter. Låt svalna något innan den serveras med sallad och nybakat bröd. Det är lätt att bränna ytan på lasagnen. Täck med folie eller lock om den börjar få för mycket färg. ![]() ![]() ![]()
|
|