Vegetarisk ädelostlasagne med zucchini

God fullkornslasagne med mycket smak och grönsaker!

Till 4 personer

Du behöver

  • 250-300 gram lasagneplattor, fullkorn
  • 800 gram zucchini
  • 1 stor gul lök
  • 100 gram ädelost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl smakrik riven ost
  • olivolja till stekning
  • 1 tsk oregano
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Skala och finhacka löken, fräs den mjuk i olivolja. Pressa ner vitlöksklyftorna, tillsätt oregano, två dl vatten, tomatpuré och tomatkrossen. Låt såsen puttra i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

Smula ädelosten i en skål och ställ åt sidan.

Skiva zucchinin i skivor på längden eller tvären. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn skivorna så de får lite färg, i omgångar i pannan.


Smörj en större ugnsfast form med smör eller margarin. Täck botten med zucchiniskivor. Skeda över tomatsås så botten är täckt. Smula över lite ädelost. Varva nu lasagneplattor med zucchini/ tomatsås/ ädelost.

På den översta lagret brer du  en sats vitsås och toppar med riven ost.

Gratinera lasagnen i cirka 40 minuter i 225 grader. Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.



Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Dressing

Salladens bästa vän

Det är dressingen som får salladen att lyfta! Sno ihop en rhodeislandsås som skickar den färdiga varianten till skamvrån.

dressingrecept.se

Naketkorn

Nordiskt ris

Ris i all ära, men naketkorn är både gott och klart annorlunda!

veganrecept.se


Brödrecept

Pitabröd

Jaga bort höstrusket och locka fram helgkänslan med hembakade pitabröd!

Vem behöver inte lite extra värme när det snöblandade regnet piskar mot rutan? Baka en omgång goda, hembakade pitabröd och gör en läcker middag!

Pitabröden är lätta att lyckas med och det är alltid lika kul att se hur det "blåser upp sig" i ugnen!

Fyll med din favoritfyllning. Grönsaker, sallader, köttfärs, ostar, oliver, bönor och vitlöksås... Kanske auberginedipp eller kikärtor? Som alltid är det bara fantasin som är gränsen. Gränslöst god helg önskar pepparochsalt!

 hembakatbrod.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...