Vegetarisk ädelostlasagne med zucchini
God fullkornslasagne med mycket smak och grönsaker!
Till 4 personer
Du behöver
-
250-300 gram lasagneplattor, fullkorn
-
800 gram zucchini
-
1 stor gul lök
-
100 gram ädelost
-
2 vitlöksklyftor
-
1 burk krossade tomater
-
2 msk tomatpuré
-
1 dl smakrik riven ost
-
olivolja till stekning
-
1 tsk oregano
-
salt och svartpeppar
Gör så här
Skala och finhacka löken, fräs den mjuk i olivolja. Pressa ner vitlöksklyftorna, tillsätt oregano, två dl vatten, tomatpuré och tomatkrossen. Låt såsen puttra i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Smula ädelosten i en skål och ställ åt sidan.
Skiva zucchinin i skivor på längden eller tvären. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn skivorna så de får lite färg, i omgångar i pannan.
Smörj en större ugnsfast form med smör eller margarin. Täck botten med zucchiniskivor. Skeda över tomatsås så botten är täckt. Smula över lite ädelost. Varva nu lasagneplattor med zucchini/ tomatsås/ ädelost.
På den översta lagret brer du en sats vitsås och toppar med riven ost.
Gratinera lasagnen i cirka 40 minuter i 225 grader. Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.