Vegetarisk ädelostlasagne med zucchini

God fullkornslasagne med mycket smak och grönsaker!

Till 4 personer

Du behöver

  • 250-300 gram lasagneplattor, fullkorn
  • 800 gram zucchini
  • 1 stor gul lök
  • 100 gram ädelost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl smakrik riven ost
  • olivolja till stekning
  • 1 tsk oregano
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Skala och finhacka löken, fräs den mjuk i olivolja. Pressa ner vitlöksklyftorna, tillsätt oregano, två dl vatten, tomatpuré och tomatkrossen. Låt såsen puttra i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

Smula ädelosten i en skål och ställ åt sidan.

Skiva zucchinin i skivor på längden eller tvären. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn skivorna så de får lite färg, i omgångar i pannan.


Smörj en större ugnsfast form med smör eller margarin. Täck botten med zucchiniskivor. Skeda över tomatsås så botten är täckt. Smula över lite ädelost. Varva nu lasagneplattor med zucchini/ tomatsås/ ädelost.

På den översta lagret brer du  en sats vitsås och toppar med riven ost.

Gratinera lasagnen i cirka 40 minuter i 225 grader. Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.



Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Småkakor

Kringlor

Att bjuda på småkakor är allt annat än småaktigt! Att baka kringlor är motsatsen till krångligt!

bakakaka.se

Sockerkakor

Klassisk kaka står sig genom trender.

Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit!

sockerkakor.se


Sylt och chutney av rabarber

Fånga rabarbersmaken i flykten

Spara gärna en bit av försommaren - före den stora syltruschen i slutet av sommaren kan vi koka in rabarbersylt.

Med sin syrliga smak bryts rabarbern fint med sötma. Detta gör rabarberchutney till ett uppskattat tillbehör att plocka fram i vinter. Nu före den stora syltruschen senare i sommar kan vi ta oss tid att koka sylt på rabarbern - och av kryddor som kanel och vanilj lyfter smaken ytterligare! Den klassiska efterrätten kompott går också den att frysa in, men kanske vill vi helst äta genast med lite kall vispgrädde.

 kokasylt.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...