Vegetarisk ädelostlasagne med zucchini

God fullkornslasagne med mycket smak och grönsaker!

Till 4 personer

Du behöver

  • 250-300 gram lasagneplattor, fullkorn
  • 800 gram zucchini
  • 1 stor gul lök
  • 100 gram ädelost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl smakrik riven ost
  • olivolja till stekning
  • 1 tsk oregano
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Skala och finhacka löken, fräs den mjuk i olivolja. Pressa ner vitlöksklyftorna, tillsätt oregano, två dl vatten, tomatpuré och tomatkrossen. Låt såsen puttra i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

Smula ädelosten i en skål och ställ åt sidan.

Skiva zucchinin i skivor på längden eller tvären. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn skivorna så de får lite färg, i omgångar i pannan.


Smörj en större ugnsfast form med smör eller margarin. Täck botten med zucchiniskivor. Skeda över tomatsås så botten är täckt. Smula över lite ädelost. Varva nu lasagneplattor med zucchini/ tomatsås/ ädelost.

På den översta lagret brer du  en sats vitsås och toppar med riven ost.

Gratinera lasagnen i cirka 40 minuter i 225 grader. Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.



Grilltips!

Fräsch melonsallad gillar grillat!

Balansera grillkvällen med rätt tillbehör. Sallader på vattenmelon matchar kolgrillen perfekt!

Grillat är mat med rejäla smaker. Men kraftig mat behöver lite balans! Låt därför rätt tillbehör bli det som binder samman grillkvällen. Söt vattenmelon är fräscht i värmen och passar minst lika bra på grillbuffén som till desserten.

Melon går fint att servera som den är men prova en melonsallad med lagrad ost till grillad kyckling. Eller gör en kall tomat-och melonsalsa med chili som passar till grillad halloumiost och grönsaksspett. En syrlig melonsallad med gurka och rödlök är ett gott tillbehör till grillat kött av flera slag. Varför inte prova alla tre till nästa grillkväll? Vi lovar att de höjer smaken på resten av festen!

 grillrecept.nu

Godis till påsk

Påskgodis för små och stora

Snyggt och gott ska påskgodiset vara. Lättlagat dessutom - som tryffel med mandel och vanilj!

påskgodisrecept.se

Sallader

Somriga sallader

I värmen längtar man efter enkel, svalkande mat. Gör en spännande och nyttig quinoasallad med havtorn och marinerade bönor!

bärrecept.se


Efterrätter

Baka en cocoskaka i helgen!

Prova ett nytt recept i helgen! En smakrik och saftig cocoskaka, bakad på grahamsmjöl och täckt med choklad.

Cocos passar fint i en mängd olika rätter, från grytor och soppor till drinkar eller kakor. Smaken är lite sötaktig och går bra att kombinera med olika typer av smaker.

Nu finns ett helt nyskapat recept på en god

cocoskaka som passar fint både som efterrätt och till fika. Servera i tunna skivor till ett gott te, eller varför inte tillsammans med glass och fruktsallad till efterrätten?

Dessutom blir den bara godare när den fått vila över natten!

 efterratter.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Lätt lamm

Lammrostbiff med potatis. Att laga lamm i ugn är klassisk festmat. Dessutom riktigt, riktigt bra festmat!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...