Klassisk lasagne

En rejäl lasagne, helt enkelt!

Till 6-8 personer

Du behöver

  • 500 g lasagneplattor (förkokta)
  • 600 gram nötfärs eller blandfärs
  • 2 gula lökar
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • ½ dl koncentrerad tomatpuré
  • 5 dl vit sås, bechamelsås
  • 2 dl smakrik ost
  • smör och olivolja till stekning
  • oregano
  • basilika, gärna färsk
  • salt och peppar

Gör så här:

Finhacka löken och fräs den och köttfärsen i lika delar olivolja och smör. Pressa ner vitlöksklyftorna. När köttet är nästan färdigt tillsätter du tomatpurén och den krossade tomaten. Späd såsen om den blir för tjock och låt den puttra i cirka 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och örtkryddor.
Gör såsen.
Smörj en större ugnsfast form med smör. Lägg några skedar köttfärssås i botten, varva lager med lasagneplattor med köttfärssås. Strö en matsked riven ost på varje lager. På den översta lagret brer du bechamelsåsen och toppar med riven ost.
Gratinera lasagnen i cirka 40 minuter i 225-250 grader. Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.
Låt lasagnen vila några minuter efter att du tagit ut den, dekorera med basilika och servera!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Once I initially commented I clicked the Notify me when new feedback are added checkbox and now each time a remark is added I get four emails with the same comment. Is there any way you possibly can remove me from that service? Thanks! bebcdedgdgbbefbk
18 mars 2015

Once I initially commented I clicked the Notify me when new feedback are added checkbox and now each time a remark is added I get four emails with the same comment. Is there any way you possibly can remove me from that service? Thanks! bebcdedgdgbbefbk

Kommentar av gooner
13 mars 2012

Lasanga OOOHHHHHHH, LASANGA OHHHHHHHHHHH

Kommentar av Jan
24 november 2011

Förkoka pastaplattorna... ja... men hur länge?

Redaktionens kommentar
Plattorna du köper i butiken är förkokta i så gott som alla fall.
Svar av Plupp
14 februari 2012

Alla lasagneplattor är nog förkokta nu för tiden så det behöver man inte göra längre.

Kommentar av Fredrik
23 oktober 2011

I stället för att göra låtsasköttfärs kan man använda gröna eller röda linser. Blir riktigt smaskens.

Kommentar av Anna
13 april 2011

Använder alltid detta som grundrecept och tillsätter en röd paprika och muskot i färsen och den vita såsen.

Har även testat med sojafärs men tyvärr får man inte bort bismaken som sojafärs ger, kanske bättre med quorn?

Kommentar av Christine
23 november 2010

Jag saknar ett bra recept på Laxlasagne. :)

Kommentar av Tobbe
14 augusti 2009

Ett annat vegetariskt alternativ är att byta ut färsen mot sojafärs. Det blev hur gott som helst!

Kommentar av su
23 november 2009

mmmm

Kommentar av roi
23 november 2009

jag håller med dig tobbe

Kommentar av per hansen
30 augusti 2010

När bechamellen görs blanda i lite grönmögelost(köötlas)

Gör du en vegetarisk anncänd färsk fänkål, blir så gott:

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |


Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Hembakta bullar

Bulla upp!

Finns det något bättre än nybakta bullar? Baka mandelbullar med citron, häll upp ett stort glas mjölk och förgyll vilken dag som helst.

bakabullar.se

Pajrecept

Lättlagad fest!

Paj till helgen? Gör någon av de klassiska recepten eller en ny variant av paj med korv och champinjoner!

pajrecept.se


Småkakor

Nya småkakorna som alla kan baka!

Glöm kexpaketet: Enkla havrekakor kan alla baka!

Hembakat är alltid godast. Men ibland vill man bara ha något lättbakat utan att stå länge i köket. Småkakor är det perfekta allternativ till köpta kex eller torra bullar.
Klassiska syltkakor eller chokladbröd är alltid gott. Men prova ett nytt, lättbakat recept: Enkla havrekakor är superlätt att lyckas med. Dessutom både snabba och billiga, men framförallt goda! Eller så bakar du en variant på havrekakor med kardemumma och russin som omväxling. Gillar du kolakakor? Prova våra nya chokladkolakakor som är en blandning av kolakaka och chokladkaka. Eller kanske ett nytt recept på glutenfria havrekakor med kokos? Riktigt gott och lättbakat till fikat!

 smakakor.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Lasagne

Pasta+ugn=matkärlek! Klassisk lasagne är så nära himmelriket vi kommer på denna jord…
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...