Klassisk lasagne

En rejäl lasagne, helt enkelt!

Till 6-8 personer

Du behöver

  • 500 g lasagneplattor (förkokta)
  • 600 gram nötfärs eller blandfärs
  • 2 gula lökar
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • ½ dl koncentrerad tomatpuré
  • 5 dl vit sås, bechamelsås
  • 2 dl smakrik ost
  • smör och olivolja till stekning
  • oregano
  • basilika, gärna färsk
  • salt och peppar

Gör så här:

Finhacka löken och fräs den och köttfärsen i lika delar olivolja och smör. Pressa ner vitlöksklyftorna. När köttet är nästan färdigt tillsätter du tomatpurén och den krossade tomaten. Späd såsen om den blir för tjock och låt den puttra i cirka 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och örtkryddor.
Gör såsen.
Smörj en större ugnsfast form med smör. Lägg några skedar köttfärssås i botten, varva lager med lasagneplattor med köttfärssås. Strö en matsked riven ost på varje lager. På den översta lagret brer du bechamelsåsen och toppar med riven ost.
Gratinera lasagnen i cirka 40 minuter i 225-250 grader. Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.
Låt lasagnen vila några minuter efter att du tagit ut den, dekorera med basilika och servera!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Once I initially commented I clicked the Notify me when new feedback are added checkbox and now each time a remark is added I get four emails with the same comment. Is there any way you possibly can remove me from that service? Thanks! bebcdedgdgbbefbk
18 mars 2015

Once I initially commented I clicked the Notify me when new feedback are added checkbox and now each time a remark is added I get four emails with the same comment. Is there any way you possibly can remove me from that service? Thanks! bebcdedgdgbbefbk

Kommentar av gooner
13 mars 2012

Lasanga OOOHHHHHHH, LASANGA OHHHHHHHHHHH

Kommentar av Jan
24 november 2011

Förkoka pastaplattorna... ja... men hur länge?

Redaktionens kommentar
Plattorna du köper i butiken är förkokta i så gott som alla fall.
Svar av Plupp
14 februari 2012

Alla lasagneplattor är nog förkokta nu för tiden så det behöver man inte göra längre.

Kommentar av Fredrik
23 oktober 2011

I stället för att göra låtsasköttfärs kan man använda gröna eller röda linser. Blir riktigt smaskens.

Kommentar av Anna
13 april 2011

Använder alltid detta som grundrecept och tillsätter en röd paprika och muskot i färsen och den vita såsen.

Har även testat med sojafärs men tyvärr får man inte bort bismaken som sojafärs ger, kanske bättre med quorn?

Kommentar av Christine
23 november 2010

Jag saknar ett bra recept på Laxlasagne. :)

Kommentar av Tobbe
14 augusti 2009

Ett annat vegetariskt alternativ är att byta ut färsen mot sojafärs. Det blev hur gott som helst!

Kommentar av su
23 november 2009

mmmm

Kommentar av roi
23 november 2009

jag håller med dig tobbe

Kommentar av per hansen
30 augusti 2010

När bechamellen görs blanda i lite grönmögelost(köötlas)

Gör du en vegetarisk anncänd färsk fänkål, blir så gott:

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |


Midsommar

Jordgubbar och choklad i godaste midsommarkakan!

Ingen midsommar utan gubbar! Vi förnyar kvällen med en somrig jordgubbcheesecake med daim och massor av krossad choklad!

Matjessill, färskpotatis och västerbottenostpaj … Visst är det klassiker till midsommar. Men utan jordgubbar blir det ändå ingen riktigt midsommarafton!
Ändå kan det vara gott att variera traditionerna lite och prova några nya recept på gubbar. Räknar du med många gäster eller serverar buffé kan det passa med flera jordgubbsrätter på dessertbordet.
Klassisk jordgubbstårta passar alltid, gärna i långpannan om det är många gäster. (Är det bråttom kan du sno ihop en snabb-jordgubbstårta, eller en enkel jordgubbsdessert istället!)
Annars passar en riktigt god jordgubbscheesecake perfekt efter den salta midsommarmaten. Vi som älskar choklad väljer en nykomponerad sommarcheesecake med daim, choklad och jordgubbar!
Riktigt god midsommar önskar pepparochsalt.se!

 midsommarrecept.se

Sallader

Somriga sallader

I värmen längtar man efter enkel, svalkande mat. Gör en spännande och nyttig quinoasallad med havtorn och marinerade bönor!

bärrecept.se

Soppa

Ostsoppa

En tallrik soppa kanske? En krämig ost- och svampsoppa värmer gott!

sopprecept.se


Helgmenyn

Moussaka till helgen

En ångande moussaka är riktig helgmat, perfekt att laga åt många och lätt att göra!

Moussaka är bekväm mat, lätt att förbereda och sköter sig själv i ugnen. Dessutom är den ett bra alternativ till lasagne. Förutom aubergine, som alltid ingår är det lätt att variera fyllningen. Moussaka med potatis eller moussaka utan? Laga efter smak! Detta är dessutom en rätt som blir minst lika god utan kött som med. Gör vegetarisk moussaka och prova gärna vegetarisk moussaka med potatis. Mättande, gott och lätt – riktigt bekväm helgmat!

 

 helgmenyn.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Kanelkalas

Kanelbulle och mjölk, tack! Här en variant på vår allra mest älskade bulle, med äppelmos!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...