Klassisk lasagne
En rejäl lasagne, helt enkelt!
Till 6-8 personer
Du behöver
- 500 g lasagneplattor (förkokta)
- 600 gram nötfärs eller blandfärs
- 2 gula lökar
- 3-4 vitlöksklyftor
- 1 burk krossade tomater
- ½ dl koncentrerad tomatpuré
- 5 dl vit sås, bechamelsås
- 2 dl smakrik ost
- smör och olivolja till stekning
- oregano
- basilika, gärna färsk
- salt och peppar
Gör så här:
Finhacka löken och fräs den och köttfärsen i lika delar olivolja och smör. Pressa ner vitlöksklyftorna. När köttet är nästan färdigt tillsätter du tomatpurén och den krossade tomaten. Späd såsen om den blir för tjock och låt den puttra i cirka 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och örtkryddor.
Gör såsen.
Smörj en större ugnsfast form med smör. Lägg några skedar köttfärssås i botten, varva lager med lasagneplattor med köttfärssås. Strö en matsked riven ost på varje lager. På den översta lagret brer du bechamelsåsen och toppar med riven ost.
Gratinera lasagnen i cirka 40 minuter i 225-250 grader. Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.
Låt lasagnen vila några minuter efter att du tagit ut den, dekorera med basilika och servera!
Äldre kommentarer
Hello,
I'm Isabella, I'm working for a company based at Madrid.
We are interested in your services, but we have some questions.
Me and my colleagues are ready today and tomorrow for a call from your side.
You can call us at: +34902019512
Regards,
Isabella