Klassisk lasagne

En rejäl lasagne, helt enkelt!

Till 6-8 personer

Du behöver

  • 500 g lasagneplattor (förkokta)
  • 600 gram nötfärs eller blandfärs
  • 2 gula lökar
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • ½ dl koncentrerad tomatpuré
  • 5 dl vit sås, bechamelsås
  • 2 dl smakrik ost
  • smör och olivolja till stekning
  • oregano
  • basilika, gärna färsk
  • salt och peppar

Gör så här:

Finhacka löken och fräs den och köttfärsen i lika delar olivolja och smör. Pressa ner vitlöksklyftorna. När köttet är nästan färdigt tillsätter du tomatpurén och den krossade tomaten. Späd såsen om den blir för tjock och låt den puttra i cirka 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och örtkryddor.
Gör såsen.
Smörj en större ugnsfast form med smör. Lägg några skedar köttfärssås i botten, varva lager med lasagneplattor med köttfärssås. Strö en matsked riven ost på varje lager. På den översta lagret brer du bechamelsåsen och toppar med riven ost.
Gratinera lasagnen i cirka 40 minuter i 225-250 grader. Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.
Låt lasagnen vila några minuter efter att du tagit ut den, dekorera med basilika och servera!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Once I initially commented I clicked the Notify me when new feedback are added checkbox and now each time a remark is added I get four emails with the same comment. Is there any way you possibly can remove me from that service? Thanks! bebcdedgdgbbefbk
18 mars 2015

Once I initially commented I clicked the Notify me when new feedback are added checkbox and now each time a remark is added I get four emails with the same comment. Is there any way you possibly can remove me from that service? Thanks! bebcdedgdgbbefbk

Kommentar av gooner
13 mars 2012

Lasanga OOOHHHHHHH, LASANGA OHHHHHHHHHHH

Kommentar av Jan
24 november 2011

Förkoka pastaplattorna... ja... men hur länge?

Redaktionens kommentar
Plattorna du köper i butiken är förkokta i så gott som alla fall.
Svar av Plupp
14 februari 2012

Alla lasagneplattor är nog förkokta nu för tiden så det behöver man inte göra längre.

Kommentar av Fredrik
23 oktober 2011

I stället för att göra låtsasköttfärs kan man använda gröna eller röda linser. Blir riktigt smaskens.

Kommentar av Anna
13 april 2011

Använder alltid detta som grundrecept och tillsätter en röd paprika och muskot i färsen och den vita såsen.

Har även testat med sojafärs men tyvärr får man inte bort bismaken som sojafärs ger, kanske bättre med quorn?

Kommentar av Christine
23 november 2010

Jag saknar ett bra recept på Laxlasagne. :)

Kommentar av Tobbe
14 augusti 2009

Ett annat vegetariskt alternativ är att byta ut färsen mot sojafärs. Det blev hur gott som helst!

Kommentar av su
23 november 2009

mmmm

Kommentar av roi
23 november 2009

jag håller med dig tobbe

Kommentar av per hansen
30 augusti 2010

När bechamellen görs blanda i lite grönmögelost(köötlas)

Gör du en vegetarisk anncänd färsk fänkål, blir så gott:

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |


Grilltips!

Fräsch melonsallad gillar grillat!

Balansera grillkvällen med rätt tillbehör. Sallader på vattenmelon matchar kolgrillen perfekt!

Grillat är mat med rejäla smaker. Men kraftig mat behöver lite balans! Låt därför rätt tillbehör bli det som binder samman grillkvällen. Söt vattenmelon är fräscht i värmen och passar minst lika bra på grillbuffén som till desserten.

Melon går fint att servera som den är men prova en melonsallad med lagrad ost till grillad kyckling. Eller gör en kall tomat-och melonsalsa med chili som passar till grillad halloumiost och grönsaksspett. En syrlig melonsallad med gurka och rödlök är ett gott tillbehör till grillat kött av flera slag. Varför inte prova alla tre till nästa grillkväll? Vi lovar att de höjer smaken på resten av festen!

 grillrecept.nu

Enklaste - och godaste - pastan

Pasta på italienska

Ibland är den dyrbaraste ingrediensen tid. Så är fallet med hemlagad pasta som smakar fantastiskt men bara kräver ägg, mjöl och lite salt samt en del tid och kärlek.

pastarecept.nu

Glutenfritt

Glutenfritt helt enkelt

Peppar&Salt har glutenfria recept och inspiration till alla måltider! Din egen müsliblandning med mandel och quinoapuffar kan förgylla den gråaste vintermorgon.

glutenfriarecept.se


Frukostbullar

Börja dagen med nybakat!

Att vakna till doften av nybakat bröd höjer humöret hos de flesta. Gör lättbakade frukostbullar som jäser över natten!

Få tackar nej till nybakade frukostbullar, men få vill ställa sig och baka direkt på morgonen. Men det finns knep för att enkelt få nybakade bullar utan mycket jobb: Kalljäs bullarna över natten och baka riktigt gott bröd på morgonen.
Prova något av våra tre bra recept på grahamsbullar som blir extra goda om de jäser över natten! Klassiska grahamsbullar som du låter jäsa färdiga på plåten, eller en variant på grahamsbullar med havregryn i degen som ger mer fibrer. Eller så provar du ett nytt recept på riktigt smarta frukostbullar, där du inte knådar degen på morgonen utan bara delar den i bitar och gräddar. Garanterat luftiga och smakrika frukostbullar utlovas…

 frukostbullar.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Lasagne

Pasta+ugn=matkärlek! Klassisk lasagne är så nära himmelriket vi kommer på denna jord…
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...