Kycklinglasagne

Ett annorlunda sätt att laga lasagne. Rejält med curry och vitlök tack!

Till 6-8 personer

Du behöver

500 g lasagneplattor (förkokta)
600 gram kycklingkött (benfritt)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
4 morötter
200 g broccoli
10 dl vit sås, bechamelsås
1 msk curry
1 msk honung eller socker
2 dl riven ost
salt och peppar
smör och olivolja till stekning

Gör så här

Skär kycklingköttet i mindre bitar. Fräs den i lite smör och låt den steka färdigt på lägre värme. Lägg den åt sidan.

Gör två satser vit sås. Smaka av såsen med peppar, salt och curry. Tillsätt honung eller socker för att runda av smaken. Ställ av såsen eller låt den stå på svag värme.

Skala morötterna, ansa broccolin. Finhacka löken och tärna morötterna. Skär ner brockolin i mindre bitar. Fräs lök och morötter, tillsätt broccolin efter en liten stund och pressa ner vitlöken. Låt grönsakerna mjukna. Bland grönsakerna med kycklingen.

Smörj en större ugnsfast form med smör. Lägg några skedar sås i botten, varva lager med lasagneplattor med sås, grönsaker och kyckling. Strö en matsked riven ost på varje lager. På den översta lagret brer du bechamelsåsen och toppar med riven ost.
Gratinera lasagnen i cirka 40 minuter i 225-250 grader. Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.


Kommentar av Lena
8 april 2009

Den verkar ju lite god :)

Svar av
12 november 2009

lite LITE LITE gott massa gott MASSA GOTT

Kommentar av osignerat
1 oktober 2010

O den verkar lyxigt god. :D


Sommarglass

Sätt smak på sommarglassen!

Sol eller inte – sommaren är glassens högtid. Smaksätt din favoritglass med hemgjord glass-sås så den blir ännu godare!

Hemgjord glass är riktigt lyxigt och lättare att göra än man kan tro. Många har en enkel glassmaskin hemma som hjälper till att röra glassen medan den fryser och kan göra glass av alla slag i sitt eget kök.
Oavsett om du gör egen glass eller köper den färdig är det gott att smaksätta sommarglassen. Bär och frukt är självklart, liksom maränger, choklad eller kanske nötter.
Du kan också enkelt göra din egen glass-sås. Hemkokt chokladsås till glassen är mycket godare än den du köper på plasttub. Perfekt till jordgubbar och glass!
Kolasås av kondenserad mjölk är en klassiker som måste provas. God till vaniljglass, jordgubbsglass eller chokladglass.
Eller så gillar du lakrits och gör din egen lakritssås! En sås för den som vill ha riktig lakrits-smak på glassen. Väldigt gott till vaniljglass med hallon.

 glassrecept.nu

Bästa fisken i ugn

Torsk med timjan

Att ta ugnen till hjälp är en lätt väg till god fisk. Torsk med timjansås på bulgurbädd kan bara inte bli fel!

fiskrecept.nu

Julgodis

Hemgjort julgodis

Bästa julgodiset är hemgjort, snyggt som gåbortspresent eller på ett överdådigt gottebord till jul. Och enkelt att göra - som nougatgodis med hasselnötter!

julgodisrecept.se


Krutonger

Tillbehören som lyfter maten

Rätt tillbehör förvandlar vardagsmat till fest. Läckra krutonger lyfter soppan, salladen eller grytan!

Detaljerna gör jobbet, som så ofta när det gäller mat. Krutonger, rostade brödtärningar är ett lätt sätt sätta både smak och stil på en enkel måltid. Perfekta till sallader eller soppor! Och goda som tilltugg till ostar och kallskuret på buffén.
Prova krutonger med ost till en krämig svampsoppa, krutonger med örter och citron till krämig kycklingsoppa eller kryddiga krutonger med salami till en matig och rustik sallad med tomater. Krutonger med soltorkade tomater passar perfekt till grönsallad och tillsammans med ostar. Gärna i sällskap med en skål salamichips!

 buffemat.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Smått och gott

Mandelkakor. Småkakor är stor bakning! Det enkla är ibland det allra godaste.
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...