Kycklinglasagne

Ett annorlunda sätt att laga lasagne. Rejält med curry och vitlök tack!

Till 6-8 personer

Du behöver

500 g lasagneplattor (förkokta)
600 gram kycklingkött (benfritt)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
4 morötter
200 g broccoli
10 dl vit sås, bechamelsås
1 msk curry
1 msk honung eller socker
2 dl riven ost
salt och peppar
smör och olivolja till stekning

Gör så här

Skär kycklingköttet i mindre bitar. Fräs den i lite smör och låt den steka färdigt på lägre värme. Lägg den åt sidan.

Gör två satser vit sås. Smaka av såsen med peppar, salt och curry. Tillsätt honung eller socker för att runda av smaken. Ställ av såsen eller låt den stå på svag värme.

Skala morötterna, ansa broccolin. Finhacka löken och tärna morötterna. Skär ner brockolin i mindre bitar. Fräs lök och morötter, tillsätt broccolin efter en liten stund och pressa ner vitlöken. Låt grönsakerna mjukna. Bland grönsakerna med kycklingen.

Smörj en större ugnsfast form med smör. Lägg några skedar sås i botten, varva lager med lasagneplattor med sås, grönsaker och kyckling. Strö en matsked riven ost på varje lager. På den översta lagret brer du bechamelsåsen och toppar med riven ost.
Gratinera lasagnen i cirka 40 minuter i 225-250 grader. Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.


Kommentar av Lena
8 april 2009

Den verkar ju lite god :)

Svar av
12 november 2009

lite LITE LITE gott massa gott MASSA GOTT

Kommentar av osignerat
1 oktober 2010

O den verkar lyxigt god. :D


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Soppa

Ostsoppa

En tallrik soppa kanske? En krämig ost- och svampsoppa värmer gott!

sopprecept.se

Halloween

Dags för Halloweenfest!

I helgen blir det Halloweenfirande! Snygg och spöklik cheesecake med hallon är perfekt att bjuda på.

halloweenrecept.se


Kladdkakor

Chokladpaj

Ruggigt ute? Baka en god chokladpaj, med mjuk chokladfyllning!

Kladdkakan är en av våra mest uppskattade kakor. Inte så konstigt - lättbakad, snabblagad och alltid god!

Prova ett nytt recept där en mjuk och kladdig chokladfyllning bakas av i mör pajdeg. Chokladpajen blir en lite elegantare variant av chokladkaka, som platsar både som fika och finare efterrätt.

En kaka som trollar fram solsken den mest regnvåta höstdag! Kanske en ny favorit?

 kladdkakor.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...