Kycklinglasagne

Ett annorlunda sätt att laga lasagne. Rejält med curry och vitlök tack!

Till 6-8 personer

Du behöver

500 g lasagneplattor (förkokta)
600 gram kycklingkött (benfritt)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
4 morötter
200 g broccoli
10 dl vit sås, bechamelsås
1 msk curry
1 msk honung eller socker
2 dl riven ost
salt och peppar
smör och olivolja till stekning

Gör så här

Skär kycklingköttet i mindre bitar. Fräs den i lite smör och låt den steka färdigt på lägre värme. Lägg den åt sidan.

Gör två satser vit sås. Smaka av såsen med peppar, salt och curry. Tillsätt honung eller socker för att runda av smaken. Ställ av såsen eller låt den stå på svag värme.

Skala morötterna, ansa broccolin. Finhacka löken och tärna morötterna. Skär ner brockolin i mindre bitar. Fräs lök och morötter, tillsätt broccolin efter en liten stund och pressa ner vitlöken. Låt grönsakerna mjukna. Bland grönsakerna med kycklingen.

Smörj en större ugnsfast form med smör. Lägg några skedar sås i botten, varva lager med lasagneplattor med sås, grönsaker och kyckling. Strö en matsked riven ost på varje lager. På den översta lagret brer du bechamelsåsen och toppar med riven ost.
Gratinera lasagnen i cirka 40 minuter i 225-250 grader. Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.


Kommentar av Lena
8 april 2009

Den verkar ju lite god :)

Svar av
12 november 2009

lite LITE LITE gott massa gott MASSA GOTT

Kommentar av osignerat
1 oktober 2010

O den verkar lyxigt god. :D


Första julfikan

Första glöggmyset med hembakade kanelskorpor!

November närmar sig sitt slut och det känns helg rätt att tjuvstarta julen. Små julskorpor med saffran och kanel är perfekta till glöggen!

Många gånger är en liten kaka den allra godaste. Och så kan man ju äta många flera! Till jul passar tunna delikatesskorpor lika bra på kakfatet med de klassiska julkakorna som serverade till en kopp kaffe på maten.
Vi väljer smaker som hör julen till: Spröda och möra saffransskorpor är en klassiker. Typiska mandelskorpor med grovhackad mandel och vanilj passar också bra. Precis som pepparkaksdoftande kanelskorpor med russin!
Eller så bakar du chokladskorpor, kardemummaskorpor eller citronskorpor: Tydliga smaker som inte skäms för sig och som passar bra till glöggens kraftiga kryddor!
Äter du inte upp alla skorpor på en gång håller de sig utmärkt fram till jul. En påse eller vacker glasburk med hembakade skorpor är förresten en perfekt present till värden och en enkel men lyxig julklapp.
Och om du redan känner julstress? Värm lite glögg, ta en skorpa och koppla av! Ännu är det långt till julafton!

 julkakor.se

Fläskpannkaka

Matiga pannkakor

Varför steka pannkakor i stekpanna när det finns ugn? Ugnspannkaka är bekväm mat på nolltid.

pannkakor.se

Lasagne

Lasagne bolognese

Klassiker vinner i längden. Ingenting slår en lasagne bolognese.

lasagne.nu


Bakapizza

Snabbare pizza

Pizza till fredagsmyset? Det finns knep som gör pizzan klar på nolltid!

När pizzasuget sätter in är det svårt att stå emot. Men det finns sätt att baka en god pizza på nästan samma tid som du går till pizzerian. Är du planerad gör du en långjäst deg som ligger i kylen, färdig att baka ut när du kommer hem. Eller så slänger du ihop en snabb pizzadeg som får jäsa medan du river osten. Riktigt bråttom? Gör sconespizza som bara tar några minuter att bland ihop. Tips: Lägg pizzan på bakplåtspapper och dra över på en förvärmd plåt innan du sätter in den i ugnen så får du godare botten. Sen är det bara att välja pålägg efter behag. Margherita, capricciosa, gorgonzola, vegetarisk

 bakapizza.se


Kantareller

Svampstuvning på toast. Färska kantareller i en len gräddstuvning är den perfekta förrätten...

Svamprätter

Pastapytt med kantareller Höstiga smaker av squash och kantareller passar bra i en lättlagad och samtidigt lyxig pastarätt.
Prenumerera direkt! Gratis!

Hemlagat godis

Gräddkola Inget slår hemkokt kola i godispåsen. Det är enklare än du tror, håll koll på när kolan är färdig bara (och försök hålla dig från att smaka brännhet smet...).
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...