![]() ![]() Lasagne med bacon och färskost![]() God och krämig lasagne! Gör du den med färska plattor som här går det på halva tiden i ugnen. Du behöverReceptet är för 4 personer. Tomatsås
Ostsås
Lasagne
Gör så här:Smöra en ugnsfast form stor nog att rymma lasagnen. Värm ugnen till 200 grader. Finhacka vitlök och lök. Mjukfräs den i olivolja några minuter på måttlig värme. Tillsätt tomat, buljongtärning och kryddor och låt koka ihop till en tomatsås - låt såsen småputtra medan du gör resten. Skär eller klipp bacon i små bitar och stek den i en stekpanna så den får lite färg. Lyft upp och lägg åt sidan.
Rensa svampen och tärna den. Stek svampen i samma panna som baconet tills den fått färg och blivit genomstekt. Ställ åt sidan.
Smält smör och vispa i mjölet så det löst sig. Späd med mjölk och creme friaché och koka upp medan du rör. När såsen tjocknat och fått småputtra några minuter tar du bort den från värmen och vispar i färskosten tills den blandats väl. Smaka av med salt och peppar. Varva nu tomatsås, lasagneplattor och ostås i formen. Avsluta med ostsås och strö lite riven ost på toppen. Tillaga mitt ugnen i 25-30 minuter, känn med en sticka att pastan är genomkokt. Servera varm med grönsaker eller sallad. ![]() ![]() ![]()
|
|