![]() ![]() Lasagne bolognese![]() En klassisk lasagne där vi tricket är att laga en riktigt god köttfärssås. Helt enkelt gott! Du behöverReceptet är för 6 personer. Lasagne
Bechamelsås
Gör så här:Börja med att lägg fram köttet så det inte är kylskåpskallt. Tärna det rökta fläsket fint. Finhacka löken och vitlöken. Stek fläsket tillsammans med löken på medelhög värme så löken blir mjuk. Lyft ur den ur grytan. Stek köttfärsen i omgångar så den blir brynt. Tillsätt löken och fläsket. Fintärna morötterna och lägg dem i grytan. Späd med tomatpuré, vatten, tomatkross och buljong. Krossa kryddpepparen och tllsätt kryddorna och vinet. Låt nu såsen koka på svag värme i minst 45 minuter. Smaka av. Om du har en mixerstav kan du ta ett tag med den i grytan för att få lite slätare koncistens på såsen. Medan såsen kokar gör du bechamelsås: Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och vispa ned mjölet så det löst sig helt i fettet. Späd med mjölk medan du vispar. Låt såsen koka samman tills dem tjockat lite och späd med grädde. Tillsätt den rivna osten, muskotnöt, salt och peppar. Låt såsen puttra på svag värme i 5 minuter. Rör eller vispa i den då och då så den inte blir bränd. Smöra en stor ugnsfast form och lägg ett lager köttfärssås i botten. Därefeter ett lager plattor och ett tunt lager ostsås. Fortsätt att varva sås och plattor. Avsluta med ostsås. Sätt in lasagnen mitt i ugen i cirka 200 grader och tillsaga i cirka 40 minuter. Sänk värmen till 175 efter 30 minuter. Du kan behöva täcka ytan med lock eller säkna formen om ytan ser ut att få för mycket färg. ![]() ![]() ![]()
|
|