Lasagne med bacon

Till 6-8 personer

Du behöver

  • 500 g lasagneplattor (förkokta)
  • 2-3 pkt bacon, gärna kravmärkt
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • ½ dl koncentrerad tomatpuré
  • 5 dl vit sås, bechamelsås
  • 2 dl smakrik ost
  • smör och olivolja till stekning
  • oregano
  • basilika, gärna färsk
  • salt och peppar

Gör så här

Finhacka löken, strimmla baconen och fräs den i smör. När bacone är färdig, ta undan 1/3 av den och låt rinna av på hushållspapper.
Pressa ner vitlöksklyftorna i stekpannan. Tillsätt tomatpurén och den krossade tomaten. Späd såsen om den blir för tjock och låt den puttra i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar
Gör den vita såsen.
Smörj en större ugnsfast form med smör. Lägg några skedar sås i botten, varva lager med lasagneplattor med baconsås och vitsås. På den översta lagret brer du bechamelsåsen och toppar med riven ost.
Gratinera lasagnen i cirka 15 minuter i 225-250 grader. Ta ut formen och strö över den stekta baconen. Grädda ytterligare cirka 15 minuter.
Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.



Våffelfest

Våffeldagen är här!

Den 25 mars är det Maria Bebådelsedagen och också våffeldagen. Njut av dina favoritvåfflor med familj eller vänner nu på lördag.

Våffeldagen är ett säkert vårtecken. Det brukar påstå att våffeldagen beror på en felsägning, att Vårfrudagen, som Maria bebådelsedagen kallades i södra Sverige förr blev till våffeldagen. Oavsett om det är sant eller inte passar våfflor bra när solen börjar lysa och hönsen åter lägger ägg.
Våfflor finns i mängder av varianter. Från klassiska våfflor, till hallonvåfflor eller vaniljvåfflor. Franska våfflor, våfflor med dinkel … listan kan göras hur lång som helst. Och även om vi gärna serverar våfflor med klassiska tillbehör som sylt och grädde passar de utmärkt med matiga tillbehör som ost eller kallskuret.
Belgiska våfflor har vi puffat för i flera år och nu är de här på bred front. Dessa höga, superfrasiga våfflor har blivit mångas favoritvåfflor. Servera gärna med chokladsås och grädde!

 vafflor.se

Helgmenyn

Moussaka till helgen

En ångande moussaka är riktig helgmat, perfekt att laga åt många och lätt att göra!

helgmenyn.se

Grilltips

Marinera mera!

Är grillen varm? En enkel marinad skiljer godkänt från grillfest!

helgmenyn.se


Lakritskaka

Svart som lakrits

En kladdkaka utan choklad? Smaksätt med lakrits och du har en lakritskladdkaka!

Det är alltid läge för en kladdkaka! Kanske för att det finns en kladdkaka för alla tillfällen och för alla smaker. När du provat klassiska kladdkakor och lyxiga varianter är det dags att förnya. Skaffa en burk lakritspulver och laga lakritskladdkaka. Antingen med lakrits och chokladsmak eller enbart med lakrits. Servera med vaniljglass eller grädde och du har en garanterad favoritkaka för lakritsälskaren.

 kladdkakor.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...