Lasagne med bacon
Till 6-8 personer
Du behöver
- 500 g lasagneplattor (förkokta)
- 2-3 pkt bacon, gärna kravmärkt
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 burk krossade tomater
- ½ dl koncentrerad tomatpuré
- 5 dl vit sås, bechamelsås
- 2 dl smakrik ost
- smör och olivolja till stekning
- oregano
- basilika, gärna färsk
- salt och peppar
Gör så här
Finhacka löken, strimmla baconen och fräs den i smör. När bacone är färdig, ta undan 1/3 av den och låt rinna av på hushållspapper.
Pressa ner vitlöksklyftorna i stekpannan. Tillsätt tomatpurén och den krossade tomaten. Späd såsen om den blir för tjock och låt den puttra i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar
Gör den vita såsen.
Smörj en större ugnsfast form med smör. Lägg några skedar sås i botten, varva lager med lasagneplattor med baconsås och vitsås. På den översta lagret brer du bechamelsåsen och toppar med riven ost.
Gratinera lasagnen i cirka 15 minuter i 225-250 grader. Ta ut formen och strö över den stekta baconen. Grädda ytterligare cirka 15 minuter.
Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.