![]() ![]() Lasagne med fetaost![]() Fetaost är en lyckad smaksättare på en vegetarisk lasagne. Prova detta goda recept med mycket grönt och ännu mera smak! Du behöverReceptet är för 6 personer. Lasagne
Bechamelsås
Dekoration
Gör så här:Smöra en ugnsfast form stor nog att rymma lasagnen. Finhacka lök och vitlök. Tärna morötter fint och strimla vitkålen. Hacka spenat eller mangold eller tina den om den är frusen. Hetta upp olja i en stekgryta eller stor panna och mjukfärs löken och vitlöken på svag värme så den är genomskinlig. Tillsätt morötter och vitkål och låt de få lite färg. Lägg i spenat eller mangold och tillsätt tomatpuré, vatten och tomatkross. Låt koka upp och blanda i buljong och kryddor. Låt nu såsen koka samman i cirka 15 minuter på svag värme.
Medan såsen kokar gör du bechamelsås: När tomatsåsen kokat en stund tärnar du fetaosten, och klipper eller skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Ta såsen från värmen och blanda ner fetaost, oliver och tomaterna i såsen.
Lägg ett lager tomatsås i bottenav formen. Därefeter ett lager plattor och ett tunt lager ostsås. Fortsätt att varva sås och plattor. Avsluta med ostsås och strö lite fetaost över ytan. Låt lasagnen vila några minuter innan den serveras. Stö gärna lite färsk oregano eller basilika över om säsongen tillåter. ![]() ![]() ![]()
|
|