Lasagne på lammfärs

Härligt värmande lasagne! Välj en god ost, gärna en cheddar!

Till 6-8 personer

Du behöver

  • 500 g lasagneplattor (förkokta)
  • 600 gram lammfärs
  • 1 gul lök
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2 burk krossade tomater
  • 5 dl vit sås, bechamelsås
  • 2 dl smakrik riven ost
  • smör och olivolja till stekning
  • oregano
  • mald spiskummin
  • salt och peppar
  • 2 tomater till dekoration

Gör så här

Finhacka löken och fräs den och lammfärsen i lika delar olivolja och smör. Pressa ner vitlöksklyftorna. När köttet är nästan färdigt tillsätter den krossade tomaten. Späd såsen om den blir för tjock och låt den puttra i cirka 15 minuter. Smaka av med salt, peppar, oregano och spiskummin.
Gör såsen.
Smörj en större ugnsfast form med smör. Lägg några skedar köttfärssås i botten, varva lager med lasagneplattor med köttfärssås. Strö en matsked riven ost på varje lager. På den översta lagret brer du bechamelsåsen och toppar med riven ost.
Gratinera lasagnen i cirka 40 minuter i 225-250 grader. Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.
Dekorera med tomatskivor och servera!


Kommentar av YY
4 juli 2011

Det var lite svårt

Kommentar av m
22 juli 2010

Och bechamelsåsen då...???!!!!

Redaktionens kommentar
"På den översta lagret brer du bechamelsåsen och toppar med riven ost."


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Kladdkakor

Fikadags!

Hösten är här och vi närmar oss en tid när fikat blir en viktig ljuspunkt under allt mörkare dagar. Värm upp inför höstens fikastunder med muffins!

kladdkakor.se

Lasagne

Lasagne bolognese

Klassiker vinner i längden. Ingenting slår en lasagne bolognese.

lasagne.nu


Tårtor

Tårtor för alla tillfällen

Sommaren är högsäsong för tårtor. Prinsesstårta med hallon och vaniljkräm sätter guldkant på skolavslutningen eller födelsedagen!

Gräddtårtan förknippas starkt med kalas, prova en ovanligt god variant med lemon curd i fyllningen! När de färska bären börjar komma lyfts de fram fint i en härlig pannkakstårta.

Alla kan baka tårta! Marängtårta med moccagrädde blir klar på en kvart med färdiga bottnar. Eller överraska med en nyskapande fyllning av hallon, lakrits och passionsfrukt. Variera med olika bär och garnera efter din egen fantasi. Lycka till med tårtkalaset!

 bakatårta.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...