![]() ![]() Svamplasagne med färskost![]() Lyxigt krämig lasagne! Vi lagar denna goda, vegetariska svamplasagne på skogssvamp, men vanliga champinjoner går också bra. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Finhacka vitlök och lök. Mjukfräs den i olivolja några minuter på måttlig värme. Tillsätt tomat, buljongtärning och kryddor och låt koka ihop till en tomatsås - låt såsen småputtra medan du gör resten. Rensa svampen och tärna den. Stek svampen i smör tills den fått färg och blivit genomstekt. Låt svampen svalna något. Blanda svamp med färskost och grädde. Mixa blandningen men låt den ha en ganska grov struktur. Riv osten och blanda ner hälften av osten i svamröran.
Smöra nu en ugnsfast form, cirka 20X30 cm. Täck botten med tomatsås och varva sedan lasagneplattor, svampsås och tomatsås. Grädda lasagnen i cirka 200 grader i 20-25 minuter. Låt lasagnen svalna några minuter innan den serveras. ![]() ![]() ![]()
|
|
Så himla god! Fräste med lite lammfärs, cirka 200 gram i tomatsåsen och avnjöt med en Ripasso. det var lätt bästa middagen på länge... Tack för bra recept!