Vegetarisk lasagne

Grön lasagne med parmesan

En röd-grön lasagne som både ser läcker ut och smakar utmärkt!

Till 6-8 personer

Du behöver

  • 500 gram lasagneplattor med spenat(förkokta)
  • 500 gram hackad spenat, fryst går bra
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl gröna oliver, urkärnade
  • 1 burk krossade tomater
  • ½ dl tomatpuré
  • 5 dl vit sås, bechamelsås
  • 1 pkt mozarellaost
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl soltorkade tomater, i olja eller buljong
  • olivolja till stekning
  • 1 buljongtärning, grönsaksbuljong
  • oregano
  • salt och peppar

Gör så här

Finhacka den gula löken. Finhacka paprikan. Fräs den och löken i olivolja tills den får färg. Pressa ner vitlöksklyftorna. Tina spanaten något och tillsätt den. Låt puttra några minuter och lägg i den krossade tomaten och tomatpurén. Späd såsen om den blir för tjock. Tillsätt buljongen och låt den puttra i cirka 10 minuter. Lägg i olivena på slutet och smaka av med salt, peppar och oregano.
Gör den vita såsen och rör ner den rivna parmesanosten i den.
Smörj en större ugnsfast form med smör. Skär mozarellaosten i skivor. Lägg några skedar tomatsås i botten, varva lager lasagneplattor med vitsås, mozarellaost och tomatsås. På den översta lagret brer du bechamelsåsen och toppar med den soltorkade tomaten hackad i små bitar.
Gratinera lasagnen i cirka 35 minuter i 225-250 grader. Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.


Kommentar av magdalena
9 maj 2011

mumsig!

Kommentar av osignerat
6 januari 2011

Mycket god :-)

Kommentar av Ostslukaren
14 juni 2008

Annars är pecorinoost fantastiskt i lasagne, gärna blandat med parmesan. Byta ut mot mozzarellan kanske, det blir skarpare smak för den som tycker om sitt får. Kanske inget till barnkalaset precis.

Svar av Namn/signatur
9 maj 2011

du har fel den var god


Äppelchutney

Smaksätt hösten med hemgjord chutney!

Att koka egen chutney är ett bra sätt att ta vara på äpplen. Men framförallt är äppelchutney den perfekta smaksättaren i höst – och den bästa gå-bort-presenten!

Vi tycks gilla kombinationen av sött, syrligt och salt i det här landet. Inte så konstigt att många då är förtjusta i chutney! Denna söta och kryddiga smaksättare som många förknippar med indisk mat passar utmärkt till höstens grytor, pajer eller tillsammans med svamprätter.
Klassisk äppelchutney ska kokas nu och lagras i minst en månad för att smaken ska mogna. Prova gärna skillnaden med lagring genom att servar lite av chutneyn utan lagring – så blir det tydligt!
Chutney passar också bra till grillat, till fläskkött eller lamm. Gör äppelchutney med rökt chili och enbär och du har en perfekt bas till grytor eller tillbehör till kryddiga kötträtter. En god äppelchutney med tranbär passar också till viltstek och till vegetariska svamprätter. Lite citrusskal sätter fin syra och gör att chutneyn passar både i röror och på egen hand.
Passa på att göra chutneyn nu så kan du njuta av den en kylig höstdag eller när vintern kom-mer och man längtar efter smakrik och värmande mat!

 kokasylt.se

Svalkande dryck

Svalkande recept

Sommarvärmen är här och vi längtar efter något svalkande i solen. Prova en välkyld drink på vattenmelon och mynta!

fruktrecept.se

Mat för små

Hemlagad mat åt alla barn!

Ge ditt barn stora matupplevelser. Hur då? Med enkla recept på allt från bärmos till fisk i ugn!

barnmatsrecept.se


Smak av höst

Höstsmaker inför Halloween

Värm upp senhösten med rykande varm äppelglögg! Bjud in till en skönt avslappnad höstfest i helgen.

Göra en pumpalykta inför Halloween? Bra idé! Det behövs både ljus och värme såhär i slutet av oktober. Men släng inte bort fruktköttet! Ljuvligt len och väldigt lättlagad är pumpasoppa som passar bra att servera till förrätt. Huvudrätten kan också få smak av pumpa - prova ett recept på pizza med pumpa, fetaost och oliver. Eller laga piroger som går bra att förbereda. Och glöm inte äppelglöggen: rekommenderas framför brasan!

 halloweenrecept.se


Kantareller

Svampstuvning på toast. Färska kantareller i en len gräddstuvning är den perfekta förrätten...

Laxrätter

Äppelfylld lax i ugn Lite tid att laga tar den, laxen, men med alla höstiga tillbehör gör den sig till såväl finmiddag som kall på buffé.
Prenumerera direkt! Gratis!

Sås

Rhodeislandsås Snygg färg har rhodeislandsåsen som lyfter salladen eller kanske hamburgaren till nya höjder.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...