Vegetarisk lasagne

Grön lasagne med parmesan

En röd-grön lasagne som både ser läcker ut och smakar utmärkt!

Till 6-8 personer

Du behöver

  • 500 gram lasagneplattor med spenat(förkokta)
  • 500 gram hackad spenat, fryst går bra
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl gröna oliver, urkärnade
  • 1 burk krossade tomater
  • ½ dl tomatpuré
  • 5 dl vit sås, bechamelsås
  • 1 pkt mozarellaost
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl soltorkade tomater, i olja eller buljong
  • olivolja till stekning
  • 1 buljongtärning, grönsaksbuljong
  • oregano
  • salt och peppar

Gör så här

Finhacka den gula löken. Finhacka paprikan. Fräs den och löken i olivolja tills den får färg. Pressa ner vitlöksklyftorna. Tina spanaten något och tillsätt den. Låt puttra några minuter och lägg i den krossade tomaten och tomatpurén. Späd såsen om den blir för tjock. Tillsätt buljongen och låt den puttra i cirka 10 minuter. Lägg i olivena på slutet och smaka av med salt, peppar och oregano.
Gör den vita såsen och rör ner den rivna parmesanosten i den.
Smörj en större ugnsfast form med smör. Skär mozarellaosten i skivor. Lägg några skedar tomatsås i botten, varva lager lasagneplattor med vitsås, mozarellaost och tomatsås. På den översta lagret brer du bechamelsåsen och toppar med den soltorkade tomaten hackad i små bitar.
Gratinera lasagnen i cirka 35 minuter i 225-250 grader. Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.


Kommentar av magdalena
9 maj 2011

mumsig!

Kommentar av osignerat
6 januari 2011

Mycket god :-)

Kommentar av Ostslukaren
14 juni 2008

Annars är pecorinoost fantastiskt i lasagne, gärna blandat med parmesan. Byta ut mot mozzarellan kanske, det blir skarpare smak för den som tycker om sitt får. Kanske inget till barnkalaset precis.

Svar av Namn/signatur
9 maj 2011

du har fel den var god


Sparrispajer

Gröna vårpajer med sparris till Valborg!

Våren är här och vi bjuder på de bästa buffépajerna till vårfesten!

Maj är här och vi inviger vårmånaden med gröna smaker. Laga en vårgrön paj till Valborgsbordet Perfekt till buffén eller som bas i en hel middag. En matig paj på de första skira kirskålsbladen eller en värmande skål nässelsoppa är grön mat av sådant du kan skörda själv. Annars är sparris är en favorit bland vårsmakerna. Perfekt som plockmat eller i en god sparrispaj med färskost. Vill du ha mer smak provar du något av våra nya recept: Sparrispaj med fetaost och tomater, eller en sparrispaj med bacon och schalottenlök. Perfekt buffémat och riktigt vårgrönt på festbordet.

Trevlig helg önskar pepparochsalt.se!

 pajrecept.se

Kladdkakor

Elegant

Visst kan en kladdkaka vara elegant! Prova kladdkaka med tryffel.

kladdkakor.se

Röda, svarta och vita vinbär

Semestertid med vinbärsplockning

Svarta och röda vinbär skiljer sig distinkt åt när det gäller smak, men båda blir goda i vinbärskakor - eller till sylt förstås!

smakakor.se


Muffins

Räddningen i en veckad pappersform

När det plötsligt knackar på dörren är det skönt att ha en snabb fikalösning till hands. Kladdkakemuffins kan vara räddningen!

Snabbakade, enkla och oemotståndliga - muffins finns i många skepnader och fungerar alltid. Allt från morotskaka i muffinsform, via svartvinbärsmuffins till riktigt fullproppade nöt- och chokladmuffins som kan fresta de flesta.

Gör en maffig efterrätt på några minuter: klyv en chokladmuffin och fyll med vispad grädde och banan. Eller servera morotssconesmuffins med smör och apelsinmarmelad...

 bakakaka.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Lätt lamm

Lammrostbiff med potatis. Att laga lamm i ugn är klassisk festmat. Dessutom riktigt, riktigt bra festmat!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...