Vegetarisk lasagne

Grön lasagne med parmesan

En röd-grön lasagne som både ser läcker ut och smakar utmärkt!

Till 6-8 personer

Du behöver

  • 500 gram lasagneplattor med spenat(förkokta)
  • 500 gram hackad spenat, fryst går bra
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl gröna oliver, urkärnade
  • 1 burk krossade tomater
  • ½ dl tomatpuré
  • 5 dl vit sås, bechamelsås
  • 1 pkt mozarellaost
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl soltorkade tomater, i olja eller buljong
  • olivolja till stekning
  • 1 buljongtärning, grönsaksbuljong
  • oregano
  • salt och peppar

Gör så här

Finhacka den gula löken. Finhacka paprikan. Fräs den och löken i olivolja tills den får färg. Pressa ner vitlöksklyftorna. Tina spanaten något och tillsätt den. Låt puttra några minuter och lägg i den krossade tomaten och tomatpurén. Späd såsen om den blir för tjock. Tillsätt buljongen och låt den puttra i cirka 10 minuter. Lägg i olivena på slutet och smaka av med salt, peppar och oregano.
Gör den vita såsen och rör ner den rivna parmesanosten i den.
Smörj en större ugnsfast form med smör. Skär mozarellaosten i skivor. Lägg några skedar tomatsås i botten, varva lager lasagneplattor med vitsås, mozarellaost och tomatsås. På den översta lagret brer du bechamelsåsen och toppar med den soltorkade tomaten hackad i små bitar.
Gratinera lasagnen i cirka 35 minuter i 225-250 grader. Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.


Kommentar av magdalena
9 maj 2011

mumsig!

Kommentar av osignerat
6 januari 2011

Mycket god :-)

Kommentar av Ostslukaren
14 juni 2008

Annars är pecorinoost fantastiskt i lasagne, gärna blandat med parmesan. Byta ut mot mozzarellan kanske, det blir skarpare smak för den som tycker om sitt får. Kanske inget till barnkalaset precis.

Svar av Namn/signatur
9 maj 2011

du har fel den var god


Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Pajrecept

Viltpaj som värmer

Prova ett gott recept på viltpaj och upptäck en god variant av den populära köttfärspajen!

pajrecept.se

Kärleksfulla brownies

Fira kärleken med choklad!

Den 14:e februari firar vi alla hjärtans dag, så kom ihåg att choklad och kärlek går hand i hand. Brownies med honung för garanterat fram budskapet!

browniesrecept.se


Enklaste - och godaste - pastan

Pasta på italienska

Ibland är den dyrbaraste ingrediensen tid. Så är fallet med hemlagad pasta som smakar fantastiskt men bara kräver ägg, mjöl och lite salt samt en del tid och kärlek.

Italienarnas matlagning, med fina råvaror och lite extra omsorg vid tillagningen ger rätter som är mer än summan av delarna. Pasta puttanesca är ett klassiskt exempel som har härlig sälta från oliver, sardeller och kapris. I väntan på solmogna tomater använder vi den bästa sortens konserverade. Även en enkel tomatsås lyfter från godkänt till bravo med lite omsorg, balsamvinäger och rosmarin. Pasta puttanesca, gärna med färsk pasta och en fetaostkräm till blir bästa smakvännerna att avnjuta till Melodifestivalfinalen!

 pastarecept.nu


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Smått och gott

Mandelkakor. Småkakor är stor bakning! Det enkla är ibland det allra godaste.
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...